Een huis kopen in Piemonte. Omdat?

Huis Kopen Piemonte

Overweegt u een huis te kopen in Piemonte?

Overweegt u toevallig een huis in Piemonte te kopen, maar bent u nog niet overtuigd genoeg?

Lees dan dit artikel verder om eventuele twijfel weg te nemen.

Ja, want Piemonte is een echte parel, een kostbare steen van Italië.

Een regio rijk aan geschiedenis, cultuur, natuurwonderen en architectonische schoonheden.

De majesteit en charme van Turijn, de buitengewone meren, de truffel van Alba, de wijnen en het eten en de wijnproducten van de Langhe, Roero en Monferrato (Unesco-erfgoed), de talrijke musea, de prachtige natuurreservaten van de Alpen en nog veel meer.

Zelfs de prestigieuze en internationale Lonely Planet-gids heeft de regio Piemonte zelfs uitgeroepen tot de beste ter wereld om te bezoeken in 2019.

De enige moeilijkheid die u zult hebben bij het kopen van een huis in Piemonte, is dat u moet kiezen welke plaats het meest geschikt is voor u?

Bent u meer geneigd om te dineren aan de oevers van het Lago Maggiore? Of drinkt u liever een goed glas Barolo terwijl u geniet van een prachtige zonsondergang in de glooiende heuvels van de Langhe, Roero of Monferrato? Of je bent een liefhebber van steden, uitgaansgelegenheden, musea. Dus in dit geval kunt u niet anders dan de zoektocht naar uw toekomstige huis op Turijn concentreren!

Een boerderij kopen in Piemonte


Op dit punt is het bijna klaar, u hoeft alleen maar het type te kiezen.

In Piemonte zijn er gebouwen van uitzonderlijke schoonheid. Maar een van de meest gewilde soorten is zeker de typische en karakteristieke “Piemontese Cascinale”. In de loop der jaren zijn er tal van conservatieve restauratie-ingrepen uitgevoerd op dit soort eigendommen.

Als u door Piemonte reist, kunt u er veel van bewonderen die nu worden gebruikt als B & B’s of agrotoerisme, verkregen uit de conservatieve restauratie van deze oude gebouwen die typerend zijn voor de streek.

In de boerderij zijn er stallen, silo’s, schuren, graanschuren, putten, oude houtovens, molens en natuurlijk de oude huizen van Piemontese boerenfamilies.

Deze eigendommen die over het algemeen op het platteland liggen, in rustige gebieden, weg van de chaos van de stad en het verkeer, kunnen een rechthoekige, “L” of “hoefijzervorm” hebben.

Welnu, op dit punt hoeft u zich alleen maar te informeren over de procedure voor een veilige aankoop in Italië. Lees dan hier onze gids over het kopen van een huis in Italië.

Join The Discussion

Compare listings

Compare
×